Care este cea mai buna plinta parchet?


martie 27, 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Noutăți


Care este cea mai buna plinta parchet

Care este cea mai buna plinta parchet? Întrebare care orice persoană ce dorește să amenajeze un spațiu cu parchet o are in cap. Găsiți aici cele mai bune și complete răspunsuri.

Nu uita că pe plintă.ro găsești cea mai mare gama de plinta parchet.

Plinta Parchet MDF sau Polimer Dur?

Plinta parchet MDF este cea mai cunoscută, asta și datorită faptului că a fost prima plintă care a apărut odată cu parchetul laminat.

Însă în ziua de astăzi această plintă este uzată moral dar și scoasă din producție de către marii producători de plintă precum Egger, Arbiton, Cezar, Swiss Krono, Kronotex, Quick-Step, BerryAlloc, Alsapan, Tarkett, Classen, etc.

La răspunsul întrebării Plintă Parchet MDF sau Polimer Dur vă recomandăm plinta polimer dur fiind cea care îndeplinește cel mai bine toți factori de rezistentă dar și de montaj.

Însă alegerea plintei este și o chestiune de gust, fiecare apreciază diferit cele două produse și din această cauză am decis să explicăm în parte care plinta este mai bună din grupa ei, respectiv MDF și Polimer Dur.

Care este cea mai buna plinta MDF?

Plinta MDF este confecționată din resturi de lemn lipite intre ele și presate, de unde rezultă un material solid și dens. MDF-ul se obține din bușteni, dar și din resturi decojite.(sursa)

Apoi plinta este înfoliată cu diverse folii care imită decoruri de lemn: stejar, fag, cireș, mahon, nuc, ulm, bambus, castan, brad, arțar, pin, palisandru, teak, măslin, frasin, mesteacăn, salcâm, etc. Dar și culori sau nuanțe solide precum, negru, alb, argintiu, gri închis, gri deschis, etc.

Cea mai buna plinta MDF este acea plinta care are folia rezistentă la apă, vopsire, curățare cu diverse soluții de curățat clasice. Da, folia face diferența pentru că ea protejează masa lemnoasă (MDF-ul) de factorii externi care o pot distruge precum este umezeala sau acțiunile mecanice.

Sistemul de fixare al plintei la perete este la fel de important. Recomandarea este să folosiți plintă MDF cu fixare prin cleme. Acest lucru ajută la un montaj corespunzător ce permite montarea de cabluri in spatele plintei, alinierea ei perfect drept față de perete dar și o demontare ușoară când este necesar.

Câteva modele de plina MDF

Plinta Alba MDF Arbiton
Plinta Alba MDF Arbiton
VKM 100 Alb
VKM 100 Alb
Plinta alba mdf Inalta
Plinta alba mdf Inalta

Cea mai buna plinta Polimer Dur – Duropolimer?

Plinta polimer dur este confecționată din polimeri, mai exact, un polimer este o substanță compusă din molecule cu masă moleculară mare, formate dintr-un număr mare de molecule mici identice, numite monomeri, legate prin legături covalente. (sursa)

Duro Polimerul nu este un plastic obișnuit precum PVC-ul, are calități mult superioare acestuia fiind mai rezistent in timp atât la acțiuni mecanice cat și in privința culorilor sau a formei.

În ceea ce privește denumirea de polimer dur, duropolimer, videlit, durotec, se datorează faptului ca fiecare producător își denumește diferit produsele, mai ales pentru a crea mărci distincte.

Cea mai buna plinta Polimer Dur – Duropolimer este acel tip de plintă care are sistem de fixare cat mai bun. Sa nu uităm că vorbim de produse care sunt fabricate toate într-un mod asemănător, deci, sistemul de fixare este cel care face diferența.

Un sistem de fixare numai cu silicon prin lipire directă de perete are anumite dezavantaje fată de un sistem cu cleme sau mai ales cu șină.
Sistemul de fixare cu șină iți va permite să adaugi un număr foarte mare de cabluri inclusiv, cablu coaxial pentru antenă, internet, telefonie, etc. Sina te ajută să aliniezi perfect plinta, să o montezi și demontezi ușor de câte ori ai nevoie.

Sina iți va permite fixarea pe perete prin 4 metode diferite in funcție de perete, cărămidă, gips carton, tencuială, cărămidă poroterm, BCA: diblu, capsare, bandă dublu adezivă sau lipire directă cu silicon.

Dar am tras deja toate cablurile prin perete!

Am auzit această frază extrem de des, dar nevoia de a trage un nou cablu este un lucru care se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, dar sigur se va întâmpla. Atunci faptul că plinta iți permite acest lucru va fi un lucru extraordinar. Fără pereți sparți, fără șantier, praf și mizerie.

Iată câteva exemple, apare un nou tip de tehnologie HDMI sau avem nevoie de priză într-o zonă care nu era prevazută din proiect, dorim să folosim internet direct pe cablu și nu Wireless, sunt doar câteva exemple despre viitorul cablurilor dvs.

Cateva modele de Plina Polimer Dur

Plinta decorativa alba P1020
Plinta decorativa alba P1020
Plinta alba Polimer Dur Videlit P1010
Plinta alba Polimer Dur Videlit P1010
Plinta Polimer Dur Videlit Bucuresti P0910
Plinta Polimer Dur Videlit Bucuresti P0910
Cea mai buna Plinta Polimer Dur Videlit Cluj P0610
Plinta Polimer Dur Videlit Cluj P0610
Plinte Decorative
Plinte Decorative
Arbiton Integra Stejar Invechit 8015
Arbiton Integra Stejar Invechit 8015
Plinta Decorativa Integra Stejar Montana 8013
Plinta Decorativa Integra Stejar Montana 8013

Cea mai buna plinta lemn?

De foarte multe ori in ziua de astăzi se crează o confuzie intre plinta lemn masiv și plinta MDF. Multe persoane cauta plintă lemn însa de fapt doresc plintă MDF.

Plinta MDF vs Plinta Lemn

Plinta MDF este la modă din mai multe considerente însă probabil cele mai importante sunt:
– gamă mare de decoruri inclusiv plintă albă
– profile cu diverse forme moderne (înalte, groase)
– foarte ușor de montat
– nu mai necesită alte finisaje înainte de montare

Plinta lemn masiv este folosită numai in cazurile in care beneficiarul a ales parchet masiv din lemn natural. Aceasta plintă trebuie finisată înainte de montaj, tratată cu ulei de in, lăcuită la nuanța dorită, etc.

Cea mai buna plinta din lemn masiv este din stejar, fag, nuc, cireș sau chiar din tipul de parchet pe care l-ați ales.

Cea mai buna plinta PVC.

Dacă vrei o plinta din PVC te sfătuim să studiezi bine și mai ales să întrebi pe cei care au asa ceva dacă este o soluție bună pentru tine înainte de preț sau alte aspecte.

Noi iți propunem un model de plinta PVC care este cu siguranță cea mai bună din piață, fiind testată in multiple situații dar mai ales in cele cu trafic mare: hotel, pensiune, sedii birouri, clasă școală, grădinițe, săli de sport și alte spatii unde nu protejează nimeni zona plintei.

Fabricată dintr-un plastic premium, ecologic, foarte elastic vine într-o gamă mare de decoruri ce imită perfect lemnul datorită tehnologiei de print direct sau in nuanțe de culori și non culori precum: argintiu, rosu, negru, alb.

Este o plinta înalta moderna de 70 mm înălțime, aspect ce o scoate in evidență in orice încăpere. Are probabil cel mai mare canal cablu. Sistemul de fixare este unul premium cu șină inclusă in prețul de achiziție. Sină dispune de fixarea la perete pin 4 metode diferite in funcție de tipul de perete: diblu, capsare, bandă dublu adezivă, lipire directă cu silicon.

Dacă te-am făcut curios/ă hai să vedem un film cu montajul unei astfel de plinte din PVC cu canal cablu de ultimă generație:

Câteva modele de plinta PVC canal cablu.

Cea mai buna Plinta Alba PVC Indo 01
Plinta Alba PVC Indo 01
Plinta Gri Indo 23
Plinta Gri Indo 23
Plinta Indo 22 Valencia Oak
Plinta Indo 22 Valencia Oak
Plinta Neagra Indo 18
Plinta Neagra Indo 18
Plinta Aluminiu Indo 17
Plinta Aluminiu Indo 17

In concluzie.

In funcție de nevoi, unde se va monta, de gust de culoare de rezistență sau sistem de fixare răspunsul final la întrebarea “Care este cea mai buna plinta parchet?” trebuie să vină de la dvs.

Acest răspuns este foarte corect numai atunci când analizați toate opțiunile existente și apoi decideți in cunoștință de cauză, așa se vor elimina până și discuțiile de genul “Aaa, pai plinta X era mai mai buna de cât ce ai cumpărat tu!”

Dacă ai întrebări sau ai alte păreri te așteptăm cu orice tip de comentarii atât timp cât sunt civilizate și mai ales la subiect.