Parchet laminat: Ghidul Cumpărătorului


aprilie 1, 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Noutăți


Parchet Laminat Ghidul cumparatorului

Parchet laminat, o alegere ce devine din ce în ce mai aleasa de către publicul larg in orice proiect de amenajări interioare, deoarece este o opțiune fiabilă, durabilă, care poate fi instalată într-o varietate de setări. Este adesea considerată o alternativă accesibilă la alte materiale de pardoseală, iar instalarea sa este simplă. Pardoseala laminată vine de obicei într-o varietate de culori și modele, iar lipsa adezivului o face ușor de instalat.

Vom încerca sa răspundem la majoritatea întrebărilor puse de către clienții noștri în acest articol.

Cuprins

Cum deosebim diverse modele de parchet laminat?

Stratul superior al unui parchet laminat determină rezistența sa la abraziune (trafic). În funcție de grosimea acestui strat de uzură, podelele laminate sunt împărțite în diferite clase de trafic:

 • AC3 Clasa trafic 31: Trafic Foarte Mic
 • AC4 Clasa 32: Trafic Normal
 • AC5 Clasa 33: clasă de trafic intens
 • AC6 Clasa 34: Trafic Comercial Intens

Cu cât clasa este mai mare, cu atât parchetul rezista la zgârieturi si lovituri. De reținut ca rezistenta la apa este probabil cea mai importanta caracteristica precum si sistemul de îmbinare dublu click, dar, sigur nu exista parchet A3 rezistent la apa!

Ce culori de parchet sun la moda?

 • alb gri
 • parchet gri
 • alb lucios
 • stejar gri
 • stejar alb
 • stejar nord

Parchet gri, parchet alb, și nuanțele intre alb și gri sau gri și crem sunt cele mai căutate nuanțe la acesta ora in Romania.

Avantajele pardoselilor laminate

 • durabil, ușor de întreținut, igienic și cu emisii nocive reduse.
 • este rapid și ușor de montat pe aproape orice suprafață plana.
 • datorită înălțimii sale reduse, este ideal pentru reparații și modernizarea spațiului dumneavoastră de locuit fără a fi necesar sa tăiați ușile sau sa modificați mobilierul.
 • potrivit pentru orice tip de scaune, mese, canapele, coltare si fotolii sau corpuri de mobilier.
 • plinta parchet canal cablu te va ajuta sa maschezi cabluri audio, video, internet, etc. dar si sa protejezi pereții.
 • se încadrează în orice tip de amenajare interioara fie moderna sau vintage classic.
Care este cea mai buna plinta parchet
Catre Magazin

Care este modalitatea corectă de așezare a parchetului laminat?

Așezați podeaua laminată perpendicular pe ușa din față sau pe punctul de intrare. De la ușa din față sau de la punctul principal de intrare într-o cameră, așezați podeaua laminată în direcția liniei dvs. de vedere. Direcția laminatului va deveni practic perpendiculară pe acea ușă. In general fi atent la usi si ferestre.

De unde începi când pui pardoseala laminată?

Primul lucru de știut când învățați cum să așezați pardoseala laminată este că toate podelele laminate se vor extinde și contracta din cauza fluctuațiilor de temperatură și umiditate. …
Dacă ușa camerei este situată pe unul dintre pereții mai scurți, începeți să așezați scândurile pe partea ușii camerei.

La cât timp de la montaj poți merge pe parchetul laminat?

Înainte de a vă folosi noua podea sau de a vă muta în cameră, asigurați-vă că podeaua este complet întărită. Nu mergeți pe podea timp de 24 de ore după instalare. Dacă faceți acest lucru, aceasta va deteriora instalarea, rezultând o podea neuniformă.

Puteți pune mobilă pe laminat imediat?

Nu, vă puteți muta mobila la minim 24 de ore după finalizarea instalării. Aproape toate sistemele de pardoseală flotante de astăzi, inclusiv laminatul, nu necesită adezivi și un timp pentru uscare. Prin urmare, vă puteți muta mobila înapoi la 24 de ore după ce instalatorii pleacă! In cazul in care nu se poate respecta acest timp cereți sfatul montatorilor.

Materiale de construcție a pardoselilor laminate

Pardoselile laminate constau în principal dintr-un strat superior, un strat decorativ, o placă de bază și un strat inferior. Baza este 90% lemn.

Este bun parchetul laminat de 8 mm?

Parchetul laminat de 8 mm este una dintre cele mai populare opțiuni de pardoseală. Pare să fie mijlocul fericit între opțiunile de pardoseală laminată groasă și subțire și oferă stabilitate ideală și instalare ușoară. Grosimea de 8 mm este suficientă pentru a depăși mici imperfecțiuni ale pardoselii și pentru a crea o soluție elegantă de pardoseală. Recomandam modele rezistente la apa și la zgârieturi.

Este mocheta mai calda decât laminatul?

Ei bine, pardoseala laminată poate fi mult mai rece decât mocheta și asta ar putea fi o problemă pentru tine dacă locuiești într-o zonă mai rece în acele dimineți sumbre de iarnă. De asemenea, trebuie să țineți cont de izolarea fonică pe care o oferă mocheta și de faptul că Pardoseala Laminată poate fi mai zgomotoasă atunci când mergeți pe încălțați.

Este laminatul de 12 mm mai bun decât 8 mm?

Parchetu laminat de 12 mm este mult mai rezistent la impact decât cel de 8 mm. Obiectele ascuțite care cad accidental pe o bază mai groasă vor avea foarte puțin efect asupra acesteia. Acesta este motivul pentru care oamenii preferă laminatul de 12 mm în zonele cu trafic intens.

Care grosime este cea mai buna pentru parchetul laminat?

Laminatul variază de la 6 mm la 14 mm și, de regulă, nu ar trebui să fie mai mic de 8 mm. Dacă, totuși, bugetul este o problemă și dacă pardoseala dvs. este plană și fără reziduuri, este posibil să puteți scăpa cu 7 mm; rețineți că imperfecțiunile podelei pot ajunge la suprafața podelei, așa că asigurați-vă că este în regulă. Insa pentru rezistenta de 30-40 ani alegeți parchet laminat de 14 mm.

Montajul podelelor laminate

Montajul îl puteți face și singuri dacă aveți ceva experiență în proiecte de amenajari interioare. Se vor utiliza: accesorii montaj parchet, scule electrice precum si scule si unelte de mana. Deasemenea folosiți echipament de protectie. Nu uitați ca în multe cazuri se recomanda sa executați montajul cu firme specializate pentru a va păstra garanția.

Are nevoie de folie izolatoare laminatul de 12 mm?

Folia izolatoare pentru parchetul laminat este o necesitate. Deoarece laminatul este o podea plutitoare (flotanta), trebuie distribuită uniform pe pardoseala dumneavoastră. Stratul de bază (folie parchet) este ceea ce permite podelei să plutească, îi conferă stabilitate, sprijin, reducere a zgomotului, izolare termica și susține sistemele de îmbinare dublu clic între scânduri pentru a asigura cel mai robust proiect de pardoseală.

Cât de groasa ar trebui să fie o izolatie parchet?

Izolatie parchet. Sub stratul inferior de pardoseală este un strat de bază. Acesta cuprinde materiale de căptușeală și are poate sa aibă o grosime de 1,5 mm, 3 mm, 5 mm sau 6 mm. Nu va lăsați înșelați de grosimea izolației, caracteristicile tehnice sunt mai importante, spre exemplu o folie de 1,5 mm profesionala este mai buna decât o folie de 5 mm.

Recomandare: Nu depășiți grosimea de 6 mm, riscați ca podeaua dvs sa fie destul de instabila peste acesta grosime!

Puteți folosi ca izolatie covoare sau mocheta pentru parchetul laminat?

Absolut nu puteți folosi ca și izolatie de bază covoare sau mocheta sub parchetul laminat. Oricât de mult doriți să reduceți costurile la un proiect de amenajare interioara nou, aceasta nu este modalitatea de a face lucrurile. Instalarea podelei laminate peste stratul de bază al covorului va face mai mult rău decât bine și poate duce chiar la pierderea garanției!

Puteți pune două straturi de folie sub parchetul laminat?

Nu este recomandat să folosiți mai mult de un strat de folie izolatoare sub pardoseala laminată, deoarece aceasta poate face pardoseala prea moale și instabilă și poate provoca dislocarea rosturilor sau ruperea sistemului de blocare. De asemenea, riscați să anulați garanția parchetului laminat.

Puteți monta pardoseală laminată peste beton?

Pardoseala laminată poate fi instalată peste pardoseală din beton sau sapa. Instalarea unui strat de bază de bună calitate este foarte recomandată. Instalarea stratului de bază, folie parchet, este ușor, dar trebuie făcut cu precizie pentru a evita orice rupere.

Se poate monta parchet laminat peste gresie?

Da, se poate, numai ca podeaua de gresie trebuie sa fie cât mai plana posibil, dacă aveți colțuri ale gresiei care „agață” sunt ridicate în sus cereți expertiza unei echipe de montatori!

Care este diferenta dintre Parchet stratificat si Parchet Laminat?

Ambele modele sunt construite in mai multe straturi care le oferă rezistență la deformare în cazurile diferențelor de temperatura. Probabil cea mai mare diferența este stratul de uzura numit si strat superior, cel pe care pășim. La stratificat acest strat este din lemn de esență tare precum stejar iar la laminat este o folie speciala extrem de rezistenta.

Care este cea mai buna plinta parchet laminat?

Cea mai bun plinta la acesta ora este plinta duropolimer, după care avem plinta PVC și in ultima faza plinta MDF și plinta lemn. Plinta lemn recomandam doar in cazurile în care camera unde se va monta respecta condițiile de umezeala! Plinta duropolimer dar si plinta PVC vin in general cu canal cablu.

Este indicat parchetul peste incalzire in pardoseala?

Da, noile modele de podele laminate sunt special construite pentru a permite montajul lor in zone unde au fost montate instalații de incalzire in pardoseala. De asemenea si la nivel de izolație pentru parchet exista folii speciale pentru încălzirea în pardoseală. Probabil unul dintre cele mai mari avantaje al unor modele de podea laminata este faptul ca sunt Anti Statice. Acest lucru va face ca praful sa nu stea pe podea si atunci când încălzirea este pornita sa se ridice în atmosfera camerei.

Se poate monta podea laminata in Baie si Bucatarie?

Da, se poate datorita faptului ca exista în ziua de azi pardoseala SPC, pardoseala LVT, Parchet Vinil sau Parchet Aqua Stop. Aceste podele sunt special create pentru a rezista perioade foarte lungi de timp în astfel de spatii!

Plinta se monteaza drept sau dupa denivelările peretelui?

Plinta se va monta întotdeauna drept, excepție doar când avem pereți pe rotund sau semi cerc. Montați plinta drepta indiferent cât sunt pereții de denivelați iar apoi la final umpleți spatiile ramase intre plinta și perete cu silicon de umplere ce se poate vopsii cu vopsea lavabila.

Orice perete este strâmb, inclusiv cel din gips carton!

Cum fac trecerea de la o camera la alta?

Trecerea se face cu profile de trecere pentru parchet. Puteți avea trecere de la parchet la parchet sau de la parchet la gresie, marmura, granit, linoleum, etc. Daca exista diferență de nivel intre cele doua podele utilizați profile speciale care vor prelua acesta diferență.

Parchetul laminat se lăcuiește?

Nu se lăcuiește, suprafața finala este deja pregătită din fabrica pentru a fi gata de folosit fără finisări precum un parchet masiv din lemn. Mai exact, este foarte posibil sa distrugeți complet podeaua laminata dacă dați cu lac pe ea și sa rămâneți fără garanție!

Cum se curata parchetul laminat?

Orice podea laminata sa va curata cu soluții de curatenie si menaj potrivite pentru aceste suprafețe, apa calda dar nu fierbinte și un mop foarte bine stors. Excesul de apa va distruge în timp podelele laminate ce nu sunt construite sa reziste la umezeala și apa.

Concluzie

În concluzie, podelele laminate sunt o opțiune excelentă de pardoseală pentru cei care caută ceva frumos, durabil și accesibil. Aceste podele pot fi folosite în orice cameră a casei și vin într-o varietate de culori și stiluri. Cu puțină grijă, acestea pot rezista ani de zile. Deci, dacă sunteți în căutarea unei noi opțiuni de pardoseală, asigurați-vă că luați în considerare acest tip de podea.