Plinta Alba: Plinta Parchet Alba Modele, Preturi, Poze


aprilie 3, 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Noutăți


Plinta Polimer Dur Videlit Cluj P0610

Plinta alba este o alegere populară în multe proiecte de amenajări interioare. Poate fi un plus frumos pentru orice cameră și orice podea fie parchet laminat, parchet stratificat sau pardoseli SPC și LVT. Plintele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga un plus de design zonelor din casa dvs.

Cuprins

De ce plinta alba?

Plintele sunt o modalitate populară de a adăuga un pic de interes vizual suplimentar unei camere. Indiferent dacă sunt albe sau de altă culoare, plintele pot lumina orice spațiu și pot arăta grozav atunci când sunt asociate cu pereții sau usi si ferestre.

De asemenea, sunt relativ ușor de instalat, astfel încât să le puteți realiza rapid și fără nicio bătaie de cap. O plită albă este o suprafață care este folosită pentru a mărgini podeaua acolo unde se întâlnește cu peretele. Este de obicei realizata din lemn sau PVC și are o suprafață netedă. Plintele albe pot fi folosite în locuri în care dorim o eleganta în plus.

Plinta Alba MDF Arbiton
Plinta Alba MDF Arbiton

Cauti parchet vinil, pardoseala spc si accesorii pentru parchet PVC

Te-ai decis pentru pardoseli moderne parchet vinil, pardoseala SPC și probabil un parchet gri pentru ca ar merge cu mobila bucătărie dar si cu canapeaua din living dar mai ales ca sunt mai rezistente decât orice gresie si faianta!? Atunci îți spunem sigur ca nu poți merge pe plinte din lemn și nici măcar plinta parchet MDF acestea poate merg la un parchet triplustratificat.

In cazul podelelor moderne, chiar si in cazul unui covor pvc este nevoie musai de plinta din pvc, plinte arbiton polimer dur vega, pentru ca acestea au proprietăți similare cu cele ale podelelor. Deci in cazul plintelor pentru parchet este bine sa mergeți mereu pe același material pentru a va bucura de avantajele deosebite ale noilor materiale pentru podele.

Modele de plinta alba:

  • plinta mdf alba
  • plinta decorativa alba
  • plinta alba mdf egger
  • plinta lemn alba
  • plinta alba duropolimer

Exista o varietate de tipuri de plinte, dar și soluții de amenajare. Ceea ce pot spune este că, dacă nu vă decideți pe care să alegeți plintele albe sunt cea mai bună opțiune. Arata bine indiferent de amenajare, chiar dacă tâmplăria sau ferestrele sau ușii interioare sunt închise ca nuanțe și da este uluitor când tâmplăria, uși și ferestre au și ceva alb.

Puteți încadra ușile din lemn închis la culoare cu profile de trecere albe dacă doriți să fiți legate, dar este și posibil să le păstrați așa cum sunt, chiar dacă vor fi încadrate în partea de jos cu plinte si accesorii albe.

Și da, există plinte albe din multe tipuri de materiale, dar de exemplu cele din MDF care se vor rupe pe margini, la colțuri dacă nu sunt tăiate corespunzător, iar cele din lemn sau plastic nu sunt suficient de flexibile pentru a fi modelate corect in jurul perimetrului pereților și nu sunt întotdeauna drepte. Cu toate acestea, fiecare alege cea mai potrivită opțiune pentru bugetul și situația sa. 

Plintele albe arată uimitor

Va pot spune din experiență că plintele albe arată uimitor și sunt fabricate din polimer dur. Este posibil să-l puneți împreună cu ușurință în colțuri deși nu au colț exterior și colț interior. Nici măcar articulațiile nu se văd. Sunt suficient de flexibili pentru a se potrivi formei camerelor.

Plinta alba duropolimer

In prima faza, au fost făcute din materiale grele, apoi a venit varianta din tencuiala. Astăzi, în majoritatea magazinelor veți găsi PVC, MDF și Duropolimer. Cea din urma, din polimer rigid este cea mai bună de departe decât oricare alta varianta. Un polimer de înaltă densitate care rezolva problema greutății si rezistenta la lovituri.

Sunt suficient de puternice pentru a rezista la un kilogram de forță (cum ar fi cele cauzate de periile pentru aspiratoare) și pot fi reparate în timp, dacă este necesar. În plus, pot fi vopsite în orice culoare, adică în cazul în care preferați albul, pot fi reîmprospătați cu ușurință cu un nou strat de vopsea lavabilă.

Ele sunt vândute de obicei de companii care oferă profile decorative pentru perete, adică cornise tavan, precum și alte elemente din polistiren. 

Plinta Egger si Parchet Egger

Plinta egger alba sau la culoare parchetului este un produs de calitate chiar daca este din MDF. Daca aveți un meseriași bun poate merge fără probleme pe parchet egger design si plinte.

In plus au si parchet laminat incalzire pardoseala in multiple nuanțe dar mai ales o gama de folie parchet profesionala in diverse variante pentru a acoperii orice situație tehnica.

Egger, categorii produse premium la preturi foarte bune iar plinta alba egger este deja prezenta in mii de proiecte din Romania cu mare succes!

Parchet Laminat Incalzire Pardoseala

Daca doriți o podea cu instalație de incalzire in pardoseala atunci trebuie sa luați în calcul ca plintele folosite trebuie sa reziste la diferențe de temperatură foarte bine. Aici putem sa recomandam plinta duropolimer. Nu uitați ca acest sistem de încălzire va aduce foarte multe avantaje:

  • centrale termice cu un consum scăzut, vor funcționa precum ar trebuii sa producă decât apa calda
  • factura la gaze sau curent electric o sa scadă semnificativ
  • confortul termic va fi unul deosebit pe întreaga suprafață a camerelor
  • lipsa țevilor, sau pereți fără calorifere, va aduce un plus de spațiu și un design general superb

Plinta arbiton polimer dur vega

Probabil Plinta arbiton polimer dur vega este cea mai cunoscuta plinta alba după plinta mdf alba. Vine in 6 variante de dimensiuni si dispune de șina pat canal cablu care ajuta la montaj si la mascarea multiplelor fire existente in orice clădire în ziua de azi.

Parchet laminat kaindl, Parchet kronopol si plinta alba

Parchet laminat kaindl, Parchet kronopol si plinta alba sunt o combinație ce nu trebuie ratata de orice are un proiect de amenajare interioara si asta datorita faptului ca cei de la Kaindl o colecție deosebita de parchet laminat 12 mm ce merge foarte bine cu o plinta alba.

Profile banda led doar la moda sau viitorul?

Orice proiect actual pleacă de la profile banda led datorita faptului ca lumina indirecta este pe val. Sigur ca ea este la fel de veche precum becul însa benzile led actuale au ajuns la preturi extrem de mici astfel ca nu mai este un lux sa ai asa ceva ci o normalitate.

Parchet stratificat tarkett si Plinta mdf inalta bst

Parchetul stratificat tarkett fiind un parchet ce conține lemn de esență nobila la partea superioara va cere o plinta lemn masiv  lucru care in ziua de astăzi este mai complicat pentru ca lemnul lucrează foarte tare in zone in care umiditatea nu este controlata. De aici folosirea plintei mdf inalta bst sau chiar plinta parchet pvc.

Preturi plinte

Costurile plintelor duropolimer canal cablu variază de la 30 de lei pe metru liniar în sus, în funcție de model, înălțime și canale de cabluri. La prețul acestora se adaugă costul chituirilor  25 lei și adezivul pentru lipire rezistent la apa  35 lei tubul și avizul necesar pentru racordare echivalentul a 85 lei pentru fiecare tub). În cazul unei locuințe cu trei camere, unde sunt necesari 75 de metri liniari de plinta pvc duropolimer, sunt necesare 14 tuburi de lipire, precum și 3 tuburi de legătură și patru tuburi de chituire.

Preturi montaj plinte

Pe lângă plinta, si accesorii parchet pentru montaj, lucrarea se achita separat și are un preț de 15-20 lei pe metrul liniar.  Deci, indiferent de plinta pe care o alegeți, nu vă concentrați doar pe prețul pe metru liniar pentru acesta. Ar trebui să vă gândiți cum este montat, cum este întreținut și cât va rezista în timp.

Când faceți calculul, trebuie să includeți în plus prețul materialelor: elemente de fixare, plinta, silicon și costul forței de muncă. Și fii atent! Sunt meșteri pricepuți când vine vorba de a monta plinta duropolimer, deoarece majoritatea evită sarcina, chiar dacă pare ușoară.

Motivul? Necesită multă atenție și îngrijire, deoarece plinta este ridicată în etapa finală, ceea ce înseamnă că finisajele sunt deja existente și ordonate, deci nu trebuie să fie murdare. Toate acestea sunt valabile si la brauri decorative, scafe tavan sau cornise. Mai exact, dacă vorbim despre parchet si accesorii premium de ultima generație, acestea necesita o atenție sporita la montaj pentru ca aspectul final sa fie cel dorit de către beneficiar!

Am făcut mai jos câteva selecții de fotografii pentru a vedea plinta albă polimer dur așezată în diferite interioare și aranjată în diverse modele de amenajare. Sper să vă inspire și să capteze informațiile oferite! 

Te-ar putea interesa și: