Plinta gresie: Plinta pentru gresie decorativa


aprilie 8, 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Noutăți


gresie tip parchet cu plinta alba

Ati ales gresie si faianta și acum vine întrebarea Plinta gresie, Plinta pentru gresie decorativa pentru a avea un proiect de amenajare interioara potrivit noilor tendințe în design interior. Este știut faptul ca o plinta din gresie nu arata tocmai premium fie ea si din gresie portelanata mai ales după o perioada de timp când chitul dintre placi iese in evidenta. Astăzi avem materiale constructii mult mai bune pentru amenajări interioare deosebite.

Ce plinta se pune la gresie?

Ce plinta se pune la gresie? Cum asortam obiectele sanitare cu restul băii? Amenajarea unei bucătarii sau a unei bai cu placi ceramice este încă una dintre soluțiile alese in majoritatea cazurilor. Insa dacă vrei sa asortezi obiecte sanitare albe, mobilier baie alb sau cabina dus, cadite de dus, vase wc, capace wc, rezervoare wc, cazi de baie si alte accesorii baie sau corpuri de iluminat care în 90% din cazuri sunt albe iar dvs. ați ales gresie si faianta bej, plinta duropolimer decorativa alba poate sa fie soluția ideala fiind o plinta rezistenta la apa.

plina gresie

De ce Plinta gresie decorativa?

Asa s-a ajuns ca plinta parchet canal cablu sa fie utilizata si la gresie pentru aspectul deosebit. Aceste plinte si accesorii au avantajul ca se montează foarte ușor și rezista foarte bine în timp la multiple curățări cu mopul.

Exista Plinta pentru gresie portelanata?

Pentru a tăia o plinta din placi de gresie faianta portelanata îți trebuie o îndemânare foarte mare, astfel vei strica o grămadă de material si proiectul tău nu o sa fie unul tocmai reușit.

Poți sa apelezi si la plinte ceramice deja tăiate din fabrica, nu tocmai ieftine iar dacă iți dorești o plinta perfect continua și fără rosturi de adeziv nu ai rezolvat nimic.

Sigur ca exista solutii tehnice precum scule electrice dedicate debitării unor astfel de materiale însă nu orice echipa de meseriași investește în asa ceva.

Astfel decât sa riști cu soluția de taiat gresie cu fierastraie electrice sa mai stiu eu ce scule o plinta gresie de plastic decorativa poate sa fi o soluție foarte buna.

plinta gresie alba

Cum intretinem plintele decorative: Solutii curatare?

Știm ca plinta din gresie se întreține relativ ușor prin ștergere ei odată cu podeaua. La fel se procedează și la plinta decorativa ne fiind necesare solutii curatare speciale.

Piatra naturala

Sunt cazuri când se dorește piatra naturala pentru podeaua din bucătărie sau baie. Plinta din piatra naturala va rezista foarte bine in timp fata de gresie. Aspectul uniform perfect neted fără rosturi nu se poate obține nici în acest caz.

Cum sa potrivim plinta alba gresie?

Chiar dacă ați ales gresie colorata chiar si culoare închisă plinta alba gresie o sa va aducă o delimitare a podelei foarte interesanta. Chiar dacă pereții sun albi sau colorați plinta alba va arata foarte bine atât în baie cât și in bucatarie. Nu uitați ca profilele decorative se pot vopsi cu vopsea lavabila fără nici un fel de problema astfel pot ajunge la culoarea pereților foarte ușor.

Ce plinta punem la gresie exterior?

Cazurile in care alegem gresie exterior pentru terasa de exemplu putem sa mergem tot pe o plinta decorativa. Singura condiție este sa alegeți o plinta rezistenta la UV, soarele puternic de peste sezonul cald poate afecta o plinta duropolimer dacă nu are o rezistenta buna la razele ultra violete.

Plinta scari gresie: plinta si profile decorative pentru scari

Probabil ca plinta scari gresie este cazul unde aspectul final este cel mai putin atrăgător pentru ca revenim la tăierea bucăților de gresie în forma de plinta. Alegerea de Plinta pentru gresie decorativa va ușura montajul si va avea un final foarte aspectuos pentru scara dvs.

plinta decorativa gresie plastic

Montaj cu adezivi si benzi adezive sau sina

Manopera plinta gresie decorativa este mult mai mica decât în cazul celei clasice din gresie, datorita faptului ca se va tăia mai ușor dar și lipsa prafului și a mizeriei este un aspect foarte important. 

Montajul poate sa coste intre 15 lei și 20 lei pe metru liniar fiind vorba defapt de accesorii parchet laminat montate peste gresie. 

Plinta pentru mascat plinta veche

Plinta Gresie de Plastic este soluția ideala pentru mascarea plintei vechi din gresie, piatra naturala, granit, travertin, marmura, etc. Astfel o plinta veche total inestetica se poate masca cu o plinta decorativa printr-un montaj simplu cu adezivi si benzi adezive fără praf și mizerie!

Gresie tip parchet

Gresia tip parchet laminat numit si parchet gresie este o varianta destul de buna dacă doriți musai o podea calda vizual însa totuși rece la picioare. Variante de Pardoseli SPC sau LVT fiind mult mai indicate. Insa dacă vorbim de plinta si aici o plinta gresie plastic va arata mult mai bine. 

gresie tip parchet cu plinta alba

Mai sunt necesare plinte trecere?

Plinte trecere sau profile trecere cum mai sunt numite sunt necesare pentru trecere de la gresie la parchet sau mocheta în funcție de ce usi interior ați ales pentru ca vor fi diferențe de sisteme dacă avem usi interior clasice sau usi pivotante. Profilele de trecere trebuiesc achiziționate separat ne fiind incluse în pachetul de accesorii usi. Aceste plinte de trecere vor face ca întâlnirea intre cele doua tipuri de podele sa fie una lina.

Concluzie

Poate sunt printre dvs. persoane care vor merge pe varianta clasica, plinta gresie din gresie și nu decorativa însă odată ce o sa vedeți un proiect cu plinta gresie plastic o sa va para rău ca nu ați ales acesta soluție tehnica pentru podelele dvs.

Recomandări de citit: