Scări interioare: Tot ce trebuie sa stii


martie 30, 2022 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Noutăți


scari interioare tot ce trebuie sa stii

Scările Interioare sunt printre cele mai comune caracteristici ale unei clădiri. Designul lor poate fi la fel de simplu ca o treaptă dreaptă între două etaje sau pot fi structuri mai elaborate, care încorporează paliere, rampe și alte caracteristici.

Scările sunt o parte esențială a oricărei clădiri. Nu sunt doar funcționale, ci și decorative și pot face o declarație grozavă de design.

Dar dacă aveți un buget redus sau nu aveți spațiu pentru o scară mare? Sau ce se întâmplă dacă scările tale vor fi expuse unui trafic intens? Acestea sunt toate motivele pentru care scara pe care o construiți poate fi diferită de cea pe care v-ați imaginat-o.

Dar nu trebuie să vă faceți griji! Am adunat toate informațiile de care aveți nevoie despre construirea scărilor interioare într-un singur loc.

Citiți mai departe pentru a afla despre diferitele tipuri de scări.

Tipuri diferite de scări

 • Drepte simple
 • În formă de L
 • Bobina
 • În formă de U ( jumătate de tură)
 • Spirală.
 • Curbat.
 • Bifurcat.
 • Scară.

Cum aleg o scară?

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când alegeți pentru designul unei scări și acest blog va evidenția câțiva dintre factorii majori de luat în considerare.

 • Buget.
 • Spaţiu.
 • Luați în considerare siguranța.
 • Luați în considerare traficul.
 • Materiale.
 • Proiectarea scări.
 • Reglementari de construcții. Urmați standardul DIN 18065 pentru construcția de scări.
 • Fii sigur de decizia ta.

Care este dimensiunea standard a scărilor?

Lățimea scării variază de obicei în funcție de tipul de clădire în care se află scara, dar pentru o reședință normală, standardul tinde să fie de 100 cm. Minimul, în majoritatea locurilor, este de 80 cm. Dacă o scară depășește 110 cm, sunt necesare balustrade pentru ambele părți.

Scările sunt o modalitate de conectare. Acolo unde apar niveluri diferite, este posibil să construiți o scară. Se poate intra atât în ​​casa cu un etaj, cât și în casa unifamilială. Este capabil să intre în pod sau spațiul mansardei și este mijlocul de urcare în galerie.

Distracția nu se oprește nici în fața grădinii tale. De asemenea, poate doriți să faceți o vizită la pod din timp sau să modificați scopul spațiului de depozitare. Pentru toate acestea există dimensiunea potrivită.

Ce fel de scări există?

O scară din lemn pentru pod

Este, de asemenea, cea mai economică și mai flexibilă dintre scări. Doar scara rulantă o poate egala. Depinde de model. este pliat deschis sau scos. Dacă nu aveți nevoie, atunci este ușor de îndepărtat. Acest lucru economisește spațiu și, de asemenea, îl face ușor de cumpărat.

Scara interioara, cu caneluri pe laterale.

Scara scara – cea clasica. Cele două caneluri laterale joacă rolul principal de susținere. Există modele deschise și închise. Pe modelele care sunt blaturile deschise sunt eliminate si dau un aspect mai aerisit. Acest lucru este deosebit de benefic în încăperile mici. Versiunea deschisă este percepută ca fiind solidă și rustică. Scările care au șipci laterale nu sunt deloc plictisitoare.

Scari cu culoar central

Scara centrală captivează prin design. Treptele sunt fixate central în poziție și asigurate împotriva rotației și răsturnării, cel mai adesea pe grinzi de oțel. Ei alcătuiesc avangarda centrală, ceea ce este și motivul pentru numele său. În felul în care sunt construite, scările par să plutească. Sunt o modalitate excelentă de a amenaja camerele cu o imagine relaxantă.

Scări în spirală

Se spune că scările în spirală sunt cele mai vii din agitația colorată a scărilor. Se deplasează de la podea la tavanul în spirală și apoi te duc pe treptele în formă de evantai. Ele sunt denumite fără reținere miracole compacte ale spațiului. Datorita diametrelor lor diverse se deplaseaza in orice spatiu cu gratie si eleganta. Pașii de conectare nu sunt variabili în direcția de înclinare.

Scari exterioare

Este clar că în aer liber trebuie să depășești variațiile de înălțime. În cele mai multe cazuri, atunci când vă aflați în grădina din curte sau chiar în locul de joacă chiar în fața casei Aceste diferențe nu sunt prea semnificative, prin urmare, în afara scării pot fi în mod corespunzător mai mici. La proeminențe de perete sau urcări pe terasă, uneori servește mai mult ca suport pentru cățărare. De aceea există, de exemplu, scări exterioare care au doar două trepte.

Scari pentru economie de spatiu

Spațiul limitat și deschiderile minuscule din tavan nu reprezintă un motiv pentru a renunța la ideea de a avea scara. În aceste cazuri, urcarea este asigurată de o scară care economisește spațiu. Numele în sine descrie totul: cu cea mai mică suprafață de pas și o tăietură îngustă în trepte, este capabil să te ducă la următorul nivel cu un sprijin minim în consolă. În această situație, acordați o atenție deosebită unei balustrade solide.

Scări suspendate

Scara suspendată înlătură orice infrastructură vizibilă. Rezultatul este clar minimalist, modern și contemporan. Nu numai că atrage atenția tuturor și oferă cele mai bune premise pentru aranjarea dedesubt rafturi, bănci și alte obiecte similare.

Un alt nivel de securitate este garantat de balustradele tip parapet, mai ales in cazul copiilor. Aceste balustrade pot fi folosite pentru a vă proteja balconul. În ceea ce privește siguranța copiilor Asigurați-vă că treptele nu sunt alunecoase și, dacă este necesar, instalați o protecție scară.

Unde se montează scara?

Dacă problema locației scării nu este determinată din cauza condițiilor fizice ale spațiului, acestea sunt cele mai potrivite opțiuni: în zonele de locuit, scara trebuie să aducă un anumit grad de perturbare. Casa scării este automat un pasaj. Nu contează în hol sau în zona de intrare. Dacă alegeți să mergeți cu zona de zi, este recomandat să puneți scara în imediata apropiere a peretelui. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să economisiți spațiu, dar și să nu-i rupeți unitatea.

Excepție: doriți în mod special să mutați scara în centru și chiar să o transformați într-un fel de despărțire a camerei. În orice caz, este esențial ca scara să fie iluminată și accesibilă într-un mod sigur.

Cum se calculeaza o sacra

Pentru a calcula scara, mai întâi trebuie să aveți înălțimea la care se așteaptă să se extindă scara. Pornind de la aceasta, mai întâi calculează câți pași. Pentru a face acest lucru, trebuie să împărțiți înălțimea podelei cu o înălțime a treptei de 18 centimetri.

Puteți găsi dimensiunea treptei împărțind înălțimea podelei în raport cu câte trepte. Adâncimea treptei, precum și lungimea treptei ar trebui să fie de aproximativ 29 cm. Calculați dimensiunile exacte folosind dimensiunea unei trepte de 63 cm și scădeți de două ori înălțimea calculată a treptei.

Apoi determinați lungimea scării înmulțind lungimea treptelor cu numărul total. Când împărțiți înălțimea podelei la dimensiunea scării, veți ști și un unghi pentru scară.

Câți pași se pot face?

De fapt, o scară nu ar trebui să fie mai lungă de 18 scări. Altfel este nevoie de o rampă, de preferință în mijlocul scării.

Montarea scarilor

Pentru a vă asigura că sunteți în siguranță la fiecare treaptă a urcării treptelor, se recomandă să vă asigurați că:

 • scara este ferm ancorată de perete sau de podea.
 • Nu există linii electrice și nici instalații de fixare.
 • peretele pe care va fi ridicată scara este suficient de rezistent.
 • Ferestrele de pe scări sunt securizate.
 • un întrerupător de lumină la punctele de intrare și de ieșire din acea scări este ușor accesibil.
 • Balustrada este robusta si nu poate fi urcata. Este o înălțime minimă de. 90 cm.
 • scara este înclinată între 25 și 40 de grade.

Photo by Serhat Beyazkaya on Unsplash